Zou je graag in de Le Mans-versie van de Porsche 911 rijden maar is 24 uur wel érg lang voor je? Dat treft: als je 951.000 euro hebt slingeren, dan kun je deze Porsche 911 GT3 R Rennsport kopen. Het is de 911 voor Le Mans, maar dan als kek verzamelobject. Porsche bouwt slechts 77 exemplaren van deze auto en je mag er alleen maar mee het circuit op.

De normale Porsche 911 GT3 R moet zich houden aan de regeltjes van de FIA, maar omdat dit een geinig verzamelobject is dat niet met FIA-races mag meedoen én niet op de openbare weg mag, had Porsche vrijbrief om hier iets spectaculairs van te maken. We durven te stellen dat ze zich redelijk hebben ingehouden in Stuttgart: het vermogen is nu 620 in plaats van 565 pk en de auto is iets lichter.

Meer herrie, meer topsnelheid

De toerenbegrenzer van de 4,2-liter zescilinder boxermotor grijpt pas bij 9.400 tpm in en hij schijnt net wat lekkerder te klinken. Het merk levert wel twee dempers mee voor circuits met een decibellimiet. Porsche deed naar eigen zeggen maar kleine ingrepen aan de sequentiële zesbak. De bak komt het meest overeen met de verhoudingen die worden gebruikt op Daytona. Alleen de topsnelheid is 20 km/u hoger.

Ook de koets van de Porsche 911 GT3 R Rennsport is gewijzigd. De buitenspiegels zijn vervangen door digitale exemplaren en de neus is aerodynamisch geoptimaliseerd. De achterspoiler is geïnspireerd op de Brumos Porsche 935/77. Hierin reed onder andere Nederlander Toine Hezemans de 24 Uur van Daytona in 1978. Je mag kiezen uit zeven basiskleuren (waaronder Ruby Red als optie) en daarop nog drie designs.

Reacties

  • Big mo heeft op 29 september 2023 geschreven:

    En op deze manier elke keer weer een andere project op te zetten, boert Porsche zeer goed op financieel vlak. Te weten dat ze de 911 blijven uitmelken !!!.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)