Duitsland koestert blijkbaar een wrok tegen Frankrijk. Wij hebben geen idee waarom. Maar het is erg genoeg dat Porsche slechts één Porsche 911 R aan Frankrijk leverde. En die kun jij nu pikken.

Porsche leverde de 911 R in slechts twee kleuren. Uiteraard – als je zakken diep genoeg waren – maakten de baasjes in Stuttgart graag een uitzondering. Deze Franse Porsche 911 R is de enige in de kleur Slate Grey. De Porsche met handbak brengt ode aan Steve McQueen en verwelkomt je met de befaamde quote in de dorpel: ‘Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.’ Het is bovendien een van de mooiste 911 R’s die we ooit gezien hebben.

En zelfs het chassisnummer 967 draagt een diepere betekenis, het is een verwijzing naar 1967. Toen kwam de originele Porsche 911 R. De omelet au Porsche heeft slechts 600 kilometer op de teller staan en is voorzien van het optionele single-mass vliegwiel. Als kers op de baguette gaat 25 procent van de winst naar onderzoek naar kinderkanker, dat wordt uitgevoerd door de Gustave Roussey Foundation.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)