De 24 Uur van Le Mans 2023 verliep niet al te best voor de hypercars van Porsche. De beste score voor Porsche was een negende plek. Om dat verdriet te doen vergeten, maakt Porsche drie weken naar de 24-uursrace een speciale Le Mans-versie bekend van de 911 Carrera GTS. De bekendmaking valt samen met het evenement Le Mans Classic. Er worden maar 72 speciale 911’jes gebouwd – eentje voor ieder jaar dat Porsche meereed – en ze worden allemaal in Frankrijk verkocht.

Voluit heet de auto de Porsche 911 Carrera GTS Le Mans Centenaire Edition. De speciale 911 is geïnspireerd door twee Le Mans-iconen: de 356 SL en 911 GT1. Een referentie naar de 356 SL is de sticker op de flank met nummer 46. De 911 GT1 wordt herdacht door rode gordels. Verder onderscheid de speciale versie zich met een heleboel Le Mans-extraatjes. Kijk maar eens naar het middenconsole, de button op de grille achterop en de deurlijst.

Specificaties van de speciale Le Mans-versie van de Porsche 911 Carrera GTS

De Exclusive Manufaktur-tak van Porsche werkt aan deze speciale 911. Helaas ontvangt de Le Mans-versie van de 911 Carrera GTS geen upgrades aan de motor. De zescilinder boxer produceert dus nog steeds 480 pk en 570 Nm koppel. De topsnelheid ligt op 311 km/u. De 72 kopers kunnen kiezen uit een PDK-automaat met acht versnellingen of een handbak met zeven versnellingen.

Degenen die hem willen en kunnen kopen, dienen 237.819 euro inclusief belastingen te betalen. Daarmee is hij bijna 30.000 euro duurder dan de gewone Carrera GTS in Nederland en 72.000 euro duurder dan in België. Voor dat extra geld krijgen de eigenaren een Porsche-sleutelkoffer, interieurhoes en een gepersonaliseerd boek met foto’s van de auto in de fabriek in Zuffenhausen en bij de werkplaats van Exclusive Manufaktur. Daar doe je het allemaal voor, toch?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie