Zeiden we het niet? Bij Porsche zijn ze zo verliefd op hun eigen 911 dat ze steeds maar nieuwe modelvarianten blijven verzinnen. Wat deze Speedster net iets minder wanhopig maakt dan bijvoorbeeld de Carrera GTS, is dat dit daadwerkelijk een ander soort model is.

In de beste traditie van de Porsche Speedsters is dit een echte tweezitter met een ‘dubbel bubbel’-afdekking voor de softtop. De voorruit is zes centimeter lager dan bij andere 911’s. Je kunt ‘m alleen in blauw of wit krijgen. En hij draagt dezelfde coole Fuchs-velgen als de 911 Sport Classic, die net als de Speedster door Porsche Exclusive wordt gebouwd.

De specificaties zijn verder hetzelfde als die van de Carrera GTS: 408 pk, achterwielaandrijving, en de 44 mm grotere spoorbreedte (lees: extradikke kont) van de Carrera 4. Porsche zal slechts 356 stuks bouwen, en dat is natuurlijk een knipoog naar de klassieke 356 Speedster. De prijs? 201.658 euro in Duitsland, dus reken in Nederland maar op een BPM-afrekening ter waarde van een dikke Audi A6.

Reacties