Spreuken in woonkamers als ‘Live, Love, Laugh’ en ‘Carpe Diem’ doen ons niet zoveel. We hebben meer gevoel bij de volgende leus: ‘Het gaat niet om de bestemming maar de reis ergens naartoe.’ Zo lijkt Porsche er ook over te denken. In de vernieuwde app Roads by Porsche kun je kiezen voor de leukste route van punt A naar punt B, in de plaats van de snelste.

‘Roads by Porsche’ is er al sinds 2019 maar ondergaat nu een make-over. Je kunt de app vragen een mooie route te maken waar het startpunt hetzelfde is als het eindpunt voor een leuk ritje tussendoor. Of je kunt een ander eindpunt invoeren, inclusief eventuele tussenstops. Als je extra tijd over hebt, kun je dus de mooiste route naar huis kiezen, in plaats van de vlotste route over de snelweg.

De marketingbaas van Porsche, Robert Ader, legt het aan je uit: ‘Het nieuwe centrale punt van de nieuwe Roads-app is de generator voor mooie routes. Het biedt fans van rijden de kans om hun eigen individuele droomroute te vinden binnen een paar kliks.’

Hoe werkt de Porsche-app?

Ader vertelt over de werking van Roads: ‘AI [kunstmatige intelligentie] zoekt een geschikte route gebaseerd op verschillende variabelen, zoals bochten in de weg, topografie, landschapseigenschappen of interessante bezienswaardigheden. Vanaf het beginpunt kan de gebruiker een route uitstippelen of naar een specifieke bestemming navigeren – het maakt niet uit waar op de wereld hij is.’

De Porsche-app is voor iedereen gratis te gebruiken, ook als je geen Porsche hebt. Je moet wel een account maken. Ook is er een communitypagina waar je met andere autoliefhebbers foto’s en teksten delen van jouw routes. In de galerij zie je daar een voorbeeld van. Porsche heeft voor de gein een route in de vorm van de Hockenheimring uitgezet.

Roads by Porsche is er nu voor iOS, straks voor Android

Voorlopig is de app er alleen voor iOs. Wil je alleen de route, dan kun je ook de website van Roads gebruiken. Porsche laat aan TopGear Nederland weten dat er wel wordt gewerkt aan een versie voor Android. Wanneer die app gepubliceerd wordt, is nog niet bekend. Oh, en als je je stoort aan slordige vertalingen, kun je beter ook één of twee updates wachten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear