Op 30 september 2019 overleed Ben Pon jr. op 82-jarige leeftijd. Ter nagedachtenis brengt Porsche een speciale versie uit van de 911. De Porsche 911 Carrera 4S Ben Pon jr. heeft dezelfde kleurstelling (”Fischsilbergrau” wat zoiets betekent als parelgrijs) als de eerste Porsche 356 die in 1949 in Nederland werd geleverd.

Hierdoor is het niet alleen een hommage aan Pon jr., maar ook een viering van zeventig jaar Porsche in Nederland. In 1949 zette Ben Pon (de vader van Ben Pon jr.) zijn handtekening onder het contract voor ‘de alleen-vertegenwoordiging van Porsche-automobielen voor Holland’ tussen Pon en Porsche. Hiermee was Pon senior de eerste Porsche-importeur ter wereld.

Porsche Exclusive Manufaktur ontwikkelde samen met Pon Porsche Import de auto om het zeventigjarig bestaan van de Nederlandse Porsche-importeur te vieren. Na het overlijden van Pon jr., besloot Porsche AG dat de auto, de naam van de Porsche-ambassadeur gaat dragen en in gelimiteerde oplage in productie gaat.

De looks van de 911 Carrera 4s Ben Pon jr.

Het interieur is voorzien van leer in grafietblauw met ruitjesbekleding en stiksel in GT-zilver. Die kleuren komen ook terug op de sportstoelen achterin en in de biezen van de vloermatten. Daarnaast kom je het Ben Pon jr.-logo tegen op het dashboard en het 70 Pon Porsche Import-logo op de middenarmsteun, hoofdsteunen en op de verlichte instaplijsten.

We hebben het nu alleen nog over de proefversie die we hebben gezien in Wassenaar. De exacte samenstelling wordt nog bepaald door Pon Porsche Import en Porsche Exclusive Manufaktur. Bij de standaarduitrusting hoort ook een autohoes in dezelfde parelgrijze kleur. Ook krijg je een leren boordmap en een sleuteletui mee naar huis. Hierin is het 70-logo in bijpassende kleuren verwerkt.

Daarnaast heeft deze 911 een achterasbesturing, led-matrix koplampen met PDLS Plus (Porsche Dynamic Light System) en een elektrisch bedienbaar schuifdak. De speciale 911 heeft een SportDesign voorbumper en zijskirts. Ook zitten er sierlijsten van aluminium om de zijruiten en heeft hij een sportuitlaat.

Specificaties van de Porsche 911 Carrera 4S Ben Pon jr.

Onder de achterklep van de Porsche ligt de welbekende 3,5-liter zescilinder boxermotor. Deze motor produceert een vermogen van 450 pk en 530 Nm koppel. De prijzen volgen later. Er worden twintig exemplaren gemaakt van de Porsche 911 Carrera 4S Ben Pon jr.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)