Al jarenlang wordt er gespeculeerd dat er een kleinere variant op de Porsche Cayenne zal komen. Land Rover kwam onlangs met de prachtige Evoque. Concerngenoten Volkswagen en Audi deden het al met de Tiguan en de Q5. Nu is dan eindelijk officieel bevestigd wat iedereen eigenlijk al wist: ja, er komt een Porsche-SUV onder de Cayenne. Want als die big momma al zo succesvol is, hoe goed zal een compacte variant dan wel niet aanslaan?

Hoewel ‘compact’ natuurlijk een relatief begrip is. De nieuwe Porsche zal waarschijnlijk worden gebouwd op basis van de Q5, zal ‘licht en agiel’ zijn (uiteraard) en zal eerst als driedeurs geleverd worden. Inderdaad, net als de Evoque. Maar nu komt het: het ding schijnt Cajun te gaan heten. Cajun, net als de kruidige keuken uit de Amerikaanse staat Louisiana, en net als de chipssmaak. Iets in de trant van ‘een beetje vreemd, maar wel lekker’ misschien.

Overigens zijn er nog geen foto’s van de Cajun, dus hebben we er eentje van de Cayenne gebruikt. Knijp even met je ogen, dan moet je er de Cajun in kunnen zien. Oh, en ergens de komende zeven minuten wordt tevens een nieuwe 911-variant verwacht.

Update: het ding heet toch geen Cajun, maar Macan. Spicy.

Reacties