Als je graag groen wilt doen, hoef je helemaal geen nieuwe elektrische auto te kopen. Doe je wat jaartjes extra met je bestaande benzineauto, dan ben je eigenlijk ook al heel goed bezig. Als je dan ook nog eens CO2-neutrale benzine gaat tanken, dan zit je helemaal gebakken. Daarom investeert Porsche in eFuels, ook wel synthetische brandstoffen genoemd.

Met deze kunstmatige peut, geproduceerd met CO2 uit de lucht en windenergie, wil het merk bestaande modellen op een duurzame manier op de weg houden. Er komt dan nog wel uitstoot uit de uitlaat, maar dat is CO2 die al eerder uit de lucht is geplukt. Bovendien komt er geen extra CO2-uitstoot vrij doordat er een nieuwe elektrische auto voor je moet worden geproduceerd. De eFuels van Porsche zijn een onderdeel van de duurzame strategie.

Gisteren maakte het merk bekend dat ze 75 miljoen dollar neerleggen voor een belang in HIF Global LLC. Dit is een projectontwikkelaar voor fabrieken waar de eFuels worden gebrouwen. De eerste fabriek komt in Chili te staan, een plek waar gemakkelijk veel groene stroom opgewekt kan worden voor de productie van Porsches eFuels. Later komen er fabrieken bij in Australië en in de VS.

Porsche investeert 75 miljoen dollar in eFuels

Porsche blijft ook inzetten op elektrische auto’s zoals de Taycan en de aankomende elektrische Macan en Cayman. ‘eFuels leveren een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat en vormen een waardevolle aanvulling op onze elektromobiliteit-inspanningen. Door te investeren in de industriële productie van eFuel breidt Porsche zijn commitment op het gebied van duurzame mobiliteit verder uit’, aldus het merk.

De eerste liters eFuel wil Porsche gebruiken in de racerij. Pas tegen 2026 begint het schaalvoordeel z’n werk te doen en moeten de prijzen tegen de 1,82 euro per liter komen te liggen. Al is dat nog zonder accijnzen, dus hou rekening met ongeveer 3 euro per liter in Nederland. Prijzig, maar als het betekent dat je geliefde zescilinder of V8 kan blijven rijden, heb je dat er graag voor over – toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear