Porsche is niet te stoppen in het uitbreiden van haar modellenreeksen: na zeven soorten Cayennes en ongeveer 73 911's is hier alweer de vierde variant van de Macan, de GTS.

Ons hoor je verder niet klagen, hoor. De standaard Macan rijdt al bijzonder goed en deze nieuwste belooft nog net even wat indrukwekkender te zijn. Zoals het een Porsche met de heftige lettertjes GTS betaamt, werd het onderstel van deze Macan verlaagd, werden er grotere remmen en de nodige zwarte accenten toegevoegd en kwam er een beresterke motor in te liggen.

De 3,0-liter V6 biturbo kreeg 20 pk extra voor een totaal van 360 pk. Hiermee gaat de GTS van 0 naar 100 km/u in een sportauto-pestende 5,2 seconden (zelfs 5,0 seconden in combinatie met het Sport Chrono-pakket) en stoomt hij door tot een top van 256 km/u.

Porsche monteerde verder de nodige optische aanpassingen, een lekker duister GTS-interieur met alcantara sportstoelen en een sportuitlaat. Er zijn led-koplampen beschikbaar. Bovendien ontvangt de Macan GTS als eerste de nieuwste generatie van Porsches infotainmentsysteem, compleet met Apple CarPlay.

Het doek is er nog maar net af, maar de Porsche-dealer neemt nu al bestellingen voor de Macan GTS aan. In Nederland begint het feest bij 107.000 euro; de Belgische prijzen zijn nog niet bekend.

Reacties