Met een auto naar het festival gaan is alsof je je kindje achterlaat bij een babysitter met een strafblad, drie hondsdolle pitbulls, hoge trappen, een verzameling kleine objecten, losliggende scharen en een dvd-collectie met gewelddadige tekenfilms. Genoeg kans dat het goed gaat, maar het zit toch niet helemaal lekker.

Je feestje begint met een auto-polonaise richting het drassige weilandje, hopelijk in de buurt van de ingang. Daar moet je vervolgens je krap geparkeerde auto achterlaten tussen de andere festivalgangers. En festivalgangers zijn nu niet het toonbeeld van rationele en weldoordachte beslissingen. Goed; nog altijd beter dan met een vieze pendelbus met braakaroma.

Meestal gaat het goed, toch?

Meestal wel, nu dus niet. Jeroen Gebbing waagde het erop en parkeerde zijn Porsche Panamera bij de Zwarte Cross. Helaas kreeg hij een ongevraagd cadeau. Op zijn motorkap. Een stel festivalgangers (snap je nu wat we bedoelen?) besloot dat de Panamera een fietsendrager voorop had. En de droeftoeters hadden eveneens de bandendruk gelijk gemaakt met de atmosfeer. Zeer, zeer triest. De Porsche heeft schade op de motorkap, bumper en het zijscherm.

En nu, dikke pech?

Nee, dit is het type gerechtigheid waar je van droomt. Jeroen is zo slim geweest om te investeren in een dashcam. Hij geeft de daders twee dagen de tijd om zich te melden, voordat hij de beelden vrijgeeft. En dan sta je met je bakkes permanent op het internet. Misschien toch maar verantwoordelijkheid nemen voor je daden? Jeroen roept iedereen op het bericht te delen.

Reacties

 • Mcballs heeft op 18 juli 2017 geschreven:

  Wat verwacht je dan bij de zwarte cross, doktoren en hoogleraren ?

  • tuur heeft op 19 juli 2017 geschreven:

   Yep, en ingenieurs/hoogbegaafden, bouwvakkers, verpleegkundigen, it-specialisten, agrariërs en nog heel veel andere ‘normale’ mensen. En een paar randdebielen. Maar die 2 of 3 of 4 die deze ‘stunt’ uithalen betreffen 0,0009% tot 0,0018% van het totaal aantal bezoekers. Lullig voor de Porsche-bezitter, maar een incident.

   Reageer
  Reageer
 • An heeft op 17 juli 2017 geschreven:

  Dashcam record niet als het contact niet opstaat…??? geweldige investerin als je rijdt ja….maar niet bij geparkeerd te zijn…

  • Ruud heeft op 17 juli 2017 geschreven:

   Tegenwoordig hebben ze allemaal een parkeerfunctie die start zodra de auto beweegt. Hoe je alleen een powerbank als voeding er aan te hangen.

   Reageer
  Reageer
 • Joost heeft op 17 juli 2017 geschreven:

  Voor zo iets kleins, met je gezicht op het internet aan een schandpaal gebonden worden, vind ik echt te vergaan.

  • Rene heeft op 18 juli 2017 geschreven:

   Serieus?? Zoiets kleins?? Jij moet je morele kompas eens laten bijstellen! Mensen moeten met hun poten van iemand anders gewaardeerde bezit af blijven en niet beschadigen uit afgunst/lol/dronken kop of wat dan ook.. Ik hoop dat deze daders door de wringer gaan en flink mogen betalen!! Misschien leren ze er iets van, maar acht de kans klein, want rationele mensen doen zoiets niet.

   Reageer
  • marten heeft op 17 juli 2017 geschreven:

   zoiets kleins? uitdeuken opnieuw spuiten, lekgestoken banden,

   gaat snel in de 10.000en euro’s voor een panamera.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)