Het is op de weg dan wel een stuk minder druk, voor bepaalde beroepsgroepen gaat het allemaal gewoon door. Sterker nog, die moeten alleen maar meer kilometers maken door de coronacrisis. Want veel mensen zitten er niet op te wachten om een druk stadscentrum te bezoeken om hun kerst- en sinterklaasinkopen te doen. PostNL verwacht daarom een recorddrukte qua pakketjes. Dus als je nog mooie autospulletjes wilt inslaan voor je winterproject, kun je dat maar beter snel doen.

Per dag zet de pakketdienst 210 extra vrachtwagens en 1.000 extra bezorgritten in om de stroom pakketjes zo goed mogelijk te verwerken. PostNL verwacht zelf zo’n 1,5 miljoen pakketten te gaan bezorgen deze feestdagen – per dag! Dat zijn er 500.000 meer dan in 2015. En dan hebben we het nog niet over bijvoorbeeld DHL en UPS, die ook nog rondrijden. Rond Black Friday (27 november) en pakjesavond (5 december) verwachten ze te pieken met bezorgen.

De tips van PostNL

– Bestel doordeweeks. Zo vermijd je drukke dagen bij webwinkels en bezorgers.
– Wacht niet op Black Friday. De meeste webwinkels geven nu al flinke kortingen.
– Bestel je cadeaus ruim voor de dag dat je ze nodig hebt. Dan heb je nog alle tijd om ze in te pakken.
– Bestel zoveel mogelijk in één keer bij dezelfde webwinkel en check de levertijd.

De tips van TopGear

– Zie je een bezorger naderen in je spiegel, zoek dan een veilige plek in de berm en laat hem erlangs. Cadeaus hebben altijd voorrang.
– Haal even snel een spons over de voorruit van je bezorger. Heeft ie zelf geen tijd voor, namelijk.
– Bij mist en minder dan 50 meter zicht: ontsteek de buitenverlichting naast je voordeur.
– Sta je voor het stoplicht naast een bezorger, open je raam en zing een liedje voor hem. Als hij je bezorgd aan kijkt: geen paniek, dat is zijn werk.
– Iedereen houdt van koekjes.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear