Als je ergens goedkoop mensenbrandstof – ook weleens koffie genoemd – kunt scoren, is het wel in Italië. Daar kost een espresso gemiddeld net iets meer dan een euro, wat ook een puntje van nationale trots is. Maar brandstof voor je auto, daar moet je sinds deze maand even goed mee opletten in Italië. Er staan bij de pomp verschillende prijzen.

Het AD meldt dat tankstations sinds deze maand de Prezzo Medio-prijzen vermelden aan de pomp. Helaas is dit niet wat je als presentje krijgt; dit zijn de gemiddelde brandstofprijzen uit de regio. Belangrijk om te weten is dat dit niet de prijzen van deze pomp zijn. Ze dienen puur als vergelijkingsmateriaal.

De prijs kan hoger of lager zijn dan de Prezzo Medio-prijs

Als jij een tankstation bezoekt langs de snelweg, of juist op een heel afgelegen plek, dan kan het prima zijn dat de pomphouder de prijzen iets hoger insteekt. Check dus voordat je gaat pompen goed welke prijs je daadwerkelijk betaalt. Ook waarschuwt het AD voor tankstations waar de bediening voor je pompt – voor deze dienst betaal je ook weer extra.

Met de Prezzo Medio-prijzen, de prijzen voor de zelfbediening en de brandstofprijs als je het niet zelf doet, staan er dus weleens drie verschillende prijzen bij een pomp vermeld. In Italië moet je dus goed in de gaten houden naar welke brandstofprijs je kijkt. Het kan ook lonen om op Google Maps te kijken of er een tankstation in de buurt is met lagere prijzen.

Advertentie

Reacties

  • Dingenes heeft op 14 augustus 2023 geschreven:

    Kijk op de app Risparmia su benzina e diesel

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie