De dealers noteren vanaf vandaag bestellingen voor de Volkswagen Arteon Shooting Brake. Voor 49.490 euro stap je in de strak gelijnde stationwagen, wat maar een kleine 540 euro meer is dan de sedanversie van de Arteon. Voor dat geld krijg je de 2.0 TSI met 190 pk, wat in feite de Golf GTI-motor is met iets minder vermogen. De Arteon R met 320 pk gebruikt dezelfde motor, maar de prijs hiervan volgt later.

Een karige instapper levert het merk niet. De Volkswagen Arteon Shooting Brake komt minimaal als R-Line Business+. Dus elke Nederlands geleverde Arteon krijgt led-verlichting, 18-inchers, zwarte hemelbekleding, een scherm achter het stuur en rij-assistenten zoals Travel Assist en Lane Assist. Er komt ook nog een 2.0 TDI met 200 pk, waarvan de prijzen waarschijnlijk volgende maand bekend worden gemaakt.

Volkswagen Arteon plug-in hybride

Een PHEV-versie van de Arteon komt volgend jaar. Je raadt het al: ook op deze prijzen moet je nog even wachten. We verwachten dat de prijs van de Volkswagen Arteon Shooting Brake met 190 pk dicht in de buurt ligt van de nog onbekende prijs van de nieuwe Golf GTI. Iets minder power, wel een stuk praktischer. Lastige keuze?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)