De Golf R voor mensen met drempelvrees ontvangt vandaag zijn prijskaartje. De Volkswagen T-Roc R is het derde R-model van Volkswagen ooit, en krijgt net als de Golf een 2,0-liter viercilinder met 300 pk. De 0-100-tijd is 4,8 seconden en de SUV is begrensd op 250 km/u. Volkswagen rustte de auto zelfs uit met launch-control en uitschakelbare ESP.

Je herkent de Volkswagen T-Roc R aan de zwarte lippenstift om de onderste opening in de bumper. Aan weerskanten zit een verticale dagrijverlichtingsstrip. Achterop vind je een sportievere bumper en vier uitlaten. Misschien is het handig om voor 17-inch velgen te gaan, want in de 19-inchers lijken de remmen wel erg klein.

Volkswagen T-Roc R: de prijs

Voor 54.515 euro rij je een Volkswagen T-Roc R. Leuk, maar gooi er zeker even een Akrapovic-pijp onder van 3.471 euro, scheelt ook weer zeven kilo aan uitlaat. Eventueel kun je ook het velgspul opschalen naar 19 inch voor 699 euro. Het multimediasysteem, automatische airco, Lane Assist, Front Assist en Driver Alert zijn allemaal standaard op de T-Roc R.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)