Bij Volkswagen kun je altijd terecht voor minimaal één cabriolet. Lange tijd was dat de Kever, totdat de Golf het stokje overnam. Tussendoor kwam nog even de Eos, tot de Beetle Cabriolet het cirkeltje rond maakte. Maar nu de Beetle uit productie is, waar moeten de mensen met een vitamine D-tekort dan heen?

Chocolade is een optie – want uit recent onderzoek blijkt dat er ook een beetje vitamine D in een reepje melk or puur zit. Of je wacht even op de Volkswagen T-Roc Cabriolet. Tegenwoordig moet werkelijk alles een SUV zijn, het was dus onvermijdelijk dat de volgende cabrio van Volkswagen hoog op z’n pootjes zou staan. Net als de Golf en de Beetle krijgt de auto een stoffen dak.

Tot en met 30 km/u opent het dak van de Volkswagen T-Roc Cabriolet in negen seconden met een druk op de knop. Achter de achterste zitrij plaatste Volkswagen beugels die omhoog springen als de auto op zijn dak dreigt te rollen en het frame om de voorruit is verstevigd om de veiligheid van de passagiers te waarborgen bij een ongeval.

Verder is de Volkswagen T-Roc Cabriolet een T-Roc minus een dak en minus twee deuren. Hij zal iets meer wegen door verstevigingen in de carrosserie en door het dakmechanisme. De auto overwintert voordat hij naar de showrooms komt; pas in de lente van 2020 kun je instappen in de nieuwe cabriolet van Volkswagen.

Specificaties Volkswagen T-Roc Cabriolet

De nieuwe Volkswagen T-Roc Cabriolet komt altijd met voorwielaandrijving en je mag kiezen uit twee motoren. De 1,0-liter driecilinder met een handgeschakelde zesbak produceert 115 pk. De 1,5-liter is optioneel leverbaar met zeventraps DSG en produceert 150 pk. Het gewicht en het aantal liters bagageruimte hou je nog even tegoed, want op 12 september wordt de cabrio officieel onthuld.

Niet de eerste

Het blijft een mal gezicht, zo’n crossover-cabriolet. Toch is de Volkswagen T-Roc Cabriolet niet de eerste. De Nissan Murano CrossCabriolet kon in 2010 al rekenen op scheve blikken en Land Rover kwam niet veel later met de Evoque Convertible. Ook Porsche speelde met het idee van een dakloze Cayenne. En eigenlijk, als je verder teruggaat, mag je de Suzuki Jimny’s en Jeep Wranglers zonder dak ook best meetellen.

Reacties

  • Jelle heeft op 15 augustus 2019 geschreven:

    Hee! Er kan een kratje bier in!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)