Je mag van Tesla’s vinden wat je wilt, maar je kunt niet ontkennen dat ze de boel interessant houden. De Amerikaanse autofabrikant bereikte in januari een beurswaarde van omgerekend 714 miljard euro. Daarmee was het het grootste autobedrijf ter wereld, als het gaat om beurswaarde. Op dezelfde spectaculaire wijze neemt de aandeelkoers nu een duik. Inmiddels is al 260 miljard euro van de waarde weggevaagd. Volgens Fortune zakte de waarde van een beursgenoteerd bedrijf nog nooit zo hard in zo’n korte tijd. Een recordje, dus.

De waarde is nu nog altijd een flinke 475 miljard euro. Daarmee is het Amerikaanse merk nog altijd dubbel zoveel waard als Toyota, dat nu ongeveer 175 miljard dollar waard is. Volgens Fortune laat de duik zien dat het nog altijd bijzonder lastig is om Tesla goed op waarde te schatten. We zijn benieuwd wat 2021 voor Tesla gaat brengen. Dit jaar willen ze de Model Y in Europa gaan leveren en diverse fabrieken bouwen. En gaan we dit jaar de elektrische Tesla-vrachtwagen zien verschijnen?

 

Reacties

  • Aart heeft op 9 maart 2021 geschreven:

    Ik ben van mening dat de opmerking ‘het is lastig op waarde te schatten’ pure onzin is. Je kan tegenwoordig short én long posities gemakkelijk en massaal innemen, dit is niks meer dan een correctie waar bots een flinke short positie innemen. De aandelenmarkt is sowieso al nergens op gebaseerd het afgelopen jaar. Niks ‘moeite met waarderen’ dit is typisch hebzucht, handel en FUD

    Reageer
  • Beursanalist heeft op 9 maart 2021 geschreven:

    De bubbel staat op springen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear