De dwaasheid van de Fast & Furious-reeks neemt per deel exponentieel toe. De spontaan loskomende bodemplaat uit de eerste film lijkt nu in verhouding de normaalste zaak van de wereld. De straatracers gingen van het stelen van televisies met ingebouwde VHS-spelers in rijst-Civics met groene neon naar het stoppen van terroristische organisaties in tanks op de poolcirkel. Door alle uitgedeelde klappen en sprongen uit vliegtuigen liepen enkele snelle en furieuze leden van het clubje permanente hersenschade op, waardoor de woordenschat beperkt werd tot woorden als ‘family’.

Inmiddels komt de serie aan bij deel 9. De werktitel van de film is Fast 9. Ga er maar vanuit dat de werkelijke titel bekend wordt bij het droppen van de eerste trailer. De vraag is: hoe gaan ze The Fate of The Furious in hemelsnaam overtreffen? Gaat de film de ruimte in? Hoeveel versnellingen krijgen de auto’s? Of gaan ze eindelijk terug naar hun straatrace-roots?

Wat weten we over het plot van Fast & Furious 9?

Actrice Michelle Rodriguez (Letty in de film) plaatste een bericht op Instagram met een oproep om de vrouwelijke karakters meer ‘liefde’ te geven in het aankomende deel. Vin Diesel (Dom. Nee, zo heet zijn karakter) plaatste op zijn beurt dat ze de reeks naar een hoger niveau willen tillen. Er is een kans dat Dwayne Johnson (Hobbs) en Jason Statham (Shaw) niet terugkeren. Zij krijgen wellicht een spin-off. De nootjes-etende driftmeneer Han (gespeeld door Sung Kang) staat volgens enkele hardnekkige geruchten op uit de dood. Dit zijn overigens allemaal geruchten op dit moment.

Wat is de releasedatum van Fast & Furious 9?

Het negende deel verschijnt 10 april 2020 in de bioscoop. En stiekem hebben wij er best zin in. Tot die tijd kun je je vermaken met Fast & Furious Live. Deel tien is ook aangekondigd en heet volgens de malle makkers van het internet ‘FasTEN your seat-belts’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear