Dat het een beetje gek is dat iemand die al twintig jaar family roept even vergeten is dat hij zelf een broer heeft, dat was voor veel bioscoopgangers geen bezwaar. De film Fast 9 bracht ruim 726 miljoen dollar op aan kaartverkopen. Het succes maakt van deze BMW 5-series ook bescheiden beroemdheden. Je zag de politieauto’s in de achtervolgingsscène met de Noble M600.

De producenten van Fast 9 kopen negen zilverkleurige BMW 5-series voor de opnames. De verkoper vertelt aan TopGear Nederland dat elke auto voor zo’n 20.000 euro wordt omgebouwd. De auto’s krijgen een hydraulische handrem voor keurige handrembochtjes, politie-stickers, zwaailichten, een racegordel en een blussysteem. De exemplaren die te koop staan, zijn verder vrijwel standaard.

Omdat het een auto uit de F&F-reeks is, sneuvelen vijf van de negen exemplaren tijdens de opnames. Van de vier overgebleven exemplaren, staan er nu drie te koop bij Baker Brothers in het Verenigd Koninkrijk. In de galerij hierboven staan er twee: eentje met ducttape over het woordje police en de andere zonder woorden.

De BMW 5-serie uit Fast 9 hoeft niet veel te kosten

Het exemplaar met de ducttape over het politie-logo is een zes-in-lijn diesel die na een bezoekje aan de tuner ruim 200 pk moet produceren. De auto’s staan nog op Engelse platen, maar zijn in principe straatlegaal volgens de verkoper. Je zult in de meeste landen wel de zwaailichten moeten demonteren.

Omgerekend moet de BMW 5-serie uit Fast 9 nu 10.000 euro kosten, zonder Nederlandse belastingen. Dat is het exemplaar met de duccttape. Voor een oude diesel met bijna twee ton op de teller misschien aan de prijs, maar voor een authentieke filmauto van één van de bekendste filmseries ter wereld, is het een zacht prijsje. Denken we. De prijs voor de andere is niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)