Renault mag dan miljoenen hebben geïnvesteerd in de Formule I en daarmee ook redelijk succesvol zijn geweest, maar dat heeft voorlopig nog niet geleid tot een gehoopte spin-off naar de gewone productiemodellen. En dat is Renault een doorn in het oog.

Natuurlijk, de Clio Renault Sport is een plezierig hete hatchback en ook de Mégane F1 Team mag er zijn. Maar op een of andere manier geven ze Renault niet het sportieve imago dat het Franse merk zichzelf graag toedicht. Om daar verandering in te brengen zijn er binnen Renault stemmen opgegaan om het legendarische Alpine af te stoffen en te transformeren tot een op zichzelf staand sportlabel.

Marketingbaas Patrick Blain heeft alvast verklapt dat een pure sportwagen pas na 2010 tot de mogelijkheden behoort, maar dat deze dus waarschijnlijk als Alpine op de markt zal komen. En dan gaat het dus niet om een afgetrainde versie van een bestaand model, zoals de eerder genoemde Clio en Mégane. Onder eigen vlag zal Renault overigens nog wel een nieuw topmodel gaan lanceren, op basis van de onlangs onthulde Laguna Coupe Concept. Die auto wordt slechts één van de in totaal 26 nieuwe modellen die Renault tussen nu en eind 2009 uit de mouw gaat schudden.

Reacties

Meer van TopGear