Zelden kregen we zoveel teasermailtjes over één model in onze redactie-inbox. De nieuwe Renault Austral is blijkbaar nogal een belangrijk model voor het Franse merk. Logisch ergens, want het is de Franse tegenhanger van de Qashqai, die ook wel cashcow wordt genoemd. Het mag gezegd worden: de nieuwkomer ziet er fris uit. De Austral moet de Kadjar vervangen.

De nieuwe Renault Austral staat op hetzelfde platform als de Nissan Qashqai, maar pronkt wel met (minimaal) één feature die de Qashqai niet heeft. De Austral krijgt namelijk meesturende achterwielen. Een optie waar Renault gek op is – ze monteerden het ook op de kleinere Mégane. Wie vierwielbesturing aanvinkt, kan keren binnen een cirkel van 10,1 meter doorsnee in plaats van 11,5 meter.

Motoren en specificaties Renault Austral

De nieuwe SUV komt altijd met iets van elektrificatie. De instapper is een mild-hybride met een 1,2-liter driecilinder, in totaal 130 pk en een handbak. Ook zijn er hybrides (maar nog wel zonder stekker) met 160 of 200 pk. Zoals de meeste hybrides zijn deze versies uitgerust met een automaat. Waar Nissan kiest voor een CVT, gaat Renault nog voor een zeventraps bak.

Prima bemeten, maar niet heel indrukwekkend verder | Foto: © Renault

Volgens Renault is het scherm in de Austral een van de grootste in de autowereld. Een claim die sinds Mercedes met het Hyperscreen kwam niet zo veelzeggend meer is. Hij meet 12,3 inch voor het instrumentenpaneel en 12 inch voor het navigatiescherm. Daarnaast is er nog een 9,3-inch head-up display. We spotten gelukkig genoeg fysieke knopjes om in te drukken, bijvoorbeeld voor de airco en verwarming.

Prijs Renault Austral

Wat het alternatief voor de Qashqai moest kosten, is nog niet bekend. De Nederlandse vanafprijs van de Nissan is 34.590 euro en we zouden denken dat de Renault iets duurder gaat zijn. Echter, de hippe coupéachtige Arkana is juist iets goedkoper, dus wellicht wordt er met prijs van de Austral gestunt. De dikste versie van de Austral is de Esprit Alpine; die toevoeging kun je zien als de nieuwe RS-Line. Deze krijgt 20-inch wielen, grijze lak en diverse badges. In het najaar moet de nieuwe Renault bij de dealers staan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)