Het duurt niet zo heel lang meer voordat Renault met elektrische auto’s op de markt komt en om die ontwikkeling te onderstrepen gaat vanaf juli de Kangoo Be Bop ZE een tour door Europa maken, zodat geïnteresseerden een ‘proefritje’ kunnen maken.
 
Vanaf 2011 wil Renault een programma van een aantal elektrische voertuigen gaan opbouwen dat gewoon te koop is voor bedrijven en particulieren. Er wordt daarvoor driftig samengewerkt met Nissan en in totaal 24 partners.
 
De Kangoo Be Bop ZE laat zien dat een elektrische auto er gewoon uit kan zien als iedere andere auto. In het front zit het klepje voor de stekker, maar alle zichtbare designtoevoegingen zijn er alleen maar om de auto een iets ander uiterlijk te geven. De elektromotor levert 44 kW en wordt gevoed door lithium-ion accu’s (topsnelheid begrensd op 130 km/u).
 
Het succes van de elektrische auto valt of staat met de actieradius. Die blijft bij deze accu beperkt tot 100 km, maar Renault verwacht dat de capaciteit snel gaat toenemen. Een elektrische gezinsauto van Renault komt in 2011 op de markt in Israel en in Europa een elektrische Kangoo bestelwagen. Voor 2012 belooft Renault ons twee vernieuwende elektrische voertuigen.

Reacties