Alsof de ‘SUV-koe’ niet genoeg is uitgemolken, lanceert Renault vandaag officieel de Koleos. Opvallend is dat het Franse merk als één van de eerste merken aankondigde een SUV te gaan produceren, maar er vervolgens als een van de allerlaatste fabrikanten mee op de markt komt. Rare jongens, die Fransen.

Een verrassing is de Koleos dus zeker niet, want nagenoeg exact dezelfde auto was in 2006 al te bewonderen tijdens de Autosalon van Parijs. En in juni vorig jaar hebben we de auto ook al een keer aan je laten zien.

Maar goed, het uiterlijk van de auto kan ons niet echt bekoren, want het oogt een beetje suf en niet zo stoer als bijvoorbeeld een Hyundai Tucson. Verder heeft Renault met de schuine achterzijde geprobeerd om de Koleos er sportief uit te laten zien. Of dat gelukt is, mag je zelf oordelen. Het interieur van de Renault ziet er verder wel prima uit en het is voorzien van alle gemakken die we van een moderne SUV mogen verwachten.

De Koleos is samen met Nissan ontwikkeld en daarom rijdt de SUV op het onderstel van de Qashqai/X-Trail. Renault levert de Koleos in eerste instantie met keuze uit twee dieselkrachtbronnen en een benzinemotor. De 2.0 dCi diesel is van Renault zelf en komt in twee uitvoeringen: de sterkste van de twee levert 173 pk en 360 Nm en de minder sterke versie levert 150 pk en 300 Nm. De benzinemotor is afkomstig van Nissan en levert 172 pk en een koppel van 226 Nm.

Reacties