Renault pakt begin volgend jaar uit met de nieuwe Koleos. Als we de Mégane 4×4 niet meetellen is dat de eerste SUV van het merk, een auto die sterk gaat lijken op de Koleos Concept die in 2006 tijdens de Salon van Parijs te zien was.

En dat is eigenlijk een beetje jammer. Want die Koleos zag er nogal tam uit. We hadden gehoopt op een soort Vel Satis of Avantime die hoog op zijn wielen staat. Maar goed, hier moeten we het mee doen. De Koleos wordt uiteindelijk een cross-over die de concurrentie moet aangaan tegen Koreanen als de Hyundai Tucson en de Kia Sportage. En op de thuismarkt zal Renault eindelijk de strijd kunnen aanbieden met de eeneiige tweeling van Peugeot en Citroën, de 4007 en de C-Crosser.

Renault ontwikkelde de Koleos samen met Nissan, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van hetzelfde platform waarop ook de Nissan Qashqai en de X-Trail staat. En voor aandrijving wordt gekozen voor een 2,0 liter dieselmotor die via een handgeschakelde zesbak een vermogen van 170 pk naar de wielen brengt. Ook komt er een 136 pk sterke 2,0 liter benzinemotor.

Reacties