Weinig merken hebben het de laatste jaren zó om hun oren gekregen als Renault. Dat krijg je er natuurlijk ook een beetje van… De Laguna stond toch vooral bekend als een auto waarvan zijn duurzaamheid slechts betrekking had op de plek waar je ‘m geparkeerd – de kans dat je hem daar ooit weer van af kreeg, was uiterst gering. Renault, Créateur de Réparations…

En dus hup, over een andere boeg: het vertrouwen moet weer teruggewonnen worden. Dan maar geen spraakmakend design, maar (‘hoe deden ze dat bij Toyota ook alweer?’) godsonmogelijk saai ogende auto’s maken. Met de Twingo is dat gelukt (gaap, maar goed), en met de Laguna komen ze ook een heel eind. En toch lijkt de rol van Renault-designgrootmeester Patrick Le Quément nog niet helemaal uitgespeeld.

Kijk maar naar deze beauty van een Laguna Coupé Concept, waar anders te bewonderen dan op de IAA in Frankfurt. Simpele, heldere en rustige lijnen zetten een pracht van een coupé neer, die nu-nu-nu in productie mag. Hij schijnt er op betrekkelijk korte termijn ook daadwerkelijk te komen – denk ergens medio/eind volgend jaar. Het interieur zal dat van de gewone Laguna worden, maar da’s niet erg: dat is toch het sterkste punt van de nieuwe en dat van de Concept is fratserij. Toch lekker om weer eens te kunnen zeggen: klasse, Renault!

 

Reacties