Nadat Renault tijdens de IAA september de Laguna Coupé Concept presenteerde, hebben we toch een paar nachtjes onrustig geslapen. Die auto ging er komen, zoveel was zeker. Maar wanneer? En hoe zou hij er in definitieve gedaante uitzien? Wat voor motor zou er in komen?

Gelukkig doet Renault erg zijn best die knagende onzekerheid beetje bij beetje weg te nemen. We weten inmiddels dat het nog ruim een jaar duurt voordat we de nieuwe coupé kunnen gaan opzoeken bij de dealers, en we kunnen ook iets zeggen over het motorenpalet. Dat begint met een 3,5-liter V6, een motor die we kennen van de Vel Satis. In die auto levert de zescilinder een vermogen van 245 pk en een koppel van 330 Nm. Ook komen er twee 3,0-liter V6 dieselmotoren in het programma. Hoewel voor de Vel Satis ook een 3,0-liter V6 diesel leverbaar is, zouden voor de Laguna Coupé twee nieuwe varianten worden ontwikkeld. Dat doet Renault wederom in nauwe samenwerking met Nissan. Voor de diesels wordt gesproken over een vermogen van respectievelijk 230 en 265 pk.
 
Al eerder verklapte Renault dat de Laguna Coupé zal worden uitgerust met Active-Drive. Dat betekent helaas niet dat hij vierwielaandrijving krijgt, maar wel vierwielbesturing. Afhankelijk van de omstandigheden draaien de achterwielen in dezelfde of tegengestelde richting als de voorwielen, wat ervoor moet zorgen dat de auto plezieriger stuurt en stabieler op de weg ligt. Maar nu weten we nog altijd niet hoe de productieversie er straks uitziet? Zouden de vleugeldeuren van het studiemodel het overleven? We gokken van niet.

Reacties