Alpine is al weer een paar jaar opnieuw een automerk en bereikt nu de ‘ik zelf doen’-leeftijd. Bij kindermensjes betekent dat vaak een eervolle poging met een hoop opruimwerkzaamheden voor de ouderlijke eenheid. In het geval van een jong automerk betekent het vooral meer auto’s. Abarth ging zelfstandig aan de slag na een wederopstanding en Cupra wilde ook op eigen poten staan.

Daarom is Renault Sport vanaf nu Alpine Cars. Het team van 300 man achter Renault Sport blijft bestaan, maar ze krijgen nieuwe bedrijfspolootjes. Snellere Renaults zullen niet meer de RS-badge dragen, maar een Alpine-badge. Wat dat betekent voor de huidige Renault Mégane RS is nog niet helemaal bekend. Misschien een Renault Mégane Alpine? Of toch een Alpine Mègane? Het is in ieder geval een fors logo om uit de grille te moeten poetsen. We gokken dat er voorlopig niets radicaals mee gebeurt.

Elektrische sportauto’s

Wel is zeker dat Alpine werkt aan een volledig elektrische hatchback, een elektrische crossover en een elektrische opvolger van de A110. De hatchback zal een retro-modelletje worden met stijlelementen van de oude Renault 5 Turbo. Specificaties zijn nog niet bekend.

De F1 stapte al eerder over

Dat Renault Sport nu Alpine wordt, is geen grote verrassing. Natuurlijk begon het bij het F1-team van Renault, dat sinds dit seizoen onder de vlag van Alpine racet. Daarnaast was bij het Renault 5 Prototype al duidelijk dat Alpine een eigen versie ging maken.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie