Hoe trek je mensen over de streep om een elektro-hatchback te kopen die in verhouding met zijn benzinetegenhangers eigenlijk net iets te duur is? Blijkbaar met een retro-jasje. Honda deed het met hun kleine e, Fiat doet het met de 500e en met wat fantasie kun je hetzelfde zeggen over Mini. Renault poogt nu hetzelfde te doen met het Renault 5 Prototype.

Het zit al in de naam: dit is nog een prototype. Ren dus niet gelijk naar de dealer om een bestelling te plaatsen. Niet dat dat nu kan, trouwens. Dit Renault 5 Prototype zal in aangepaste vorm één van de vijftien nieuwe modellen worden die Renault tot en met 2025 introduceert. Zustermerk Alpine komt met een elektrische B-segment hatchback, waarschijnlijk een hete versie van dit guitige ding.

Renault verwerkte moderne elementen in oude kenmerken van de Renault 5. De luchtinlaat op de motorkap verstopt de laadklep, de achterlichten hebben aerodynamische kleppen en de mistlampen in de bumper zijn ook dagrijlampen. De nieuwe elektrische Renault 5 zal op hetzelfde platform staan als de aankomende elektrische Mégane, al is het vermogen nog niet bekend. Binnen drie jaar moet deze Renault 5 verschijnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)