Heb jij een nauwelijks te stillen honger naar een tweedehands Renault Twizy? En dan het liefst één die is volgehangen met authentieke race-onderdelen? Eentje waarover je heel aardig zou kunnen zeggen dat ie z’n inspiratie bij de Formule 1 vandaan heeft; of heel onaardig dat ie nog het meest wegheeft van een uit de hand gelopen Hot Wheels-projectje? Wel, zoek niet verder: deze Renault Twizy F1 replica voldoet aan al je wensen.

Nee, dit is niet de echte Renault Twizy RS F1 uit 2013. Dat was een unieke conceptcar, een soort verwijzing naar de oude Espace F1 uit de jaren negentig. Dit is geen conceptcar, geen one-off, en eigenlijk had Renault er ook niets mee te maken – behalve dat ze de basis-Twizy leverden.

Eén van de vijf

Deze limoengroene Renault Twizy RS F1 replica is het werk van Oakley Designs – de Britse tuner, niet het zonnebrillenmerk. Zij bouwden vijf hommages aan de originele Twizy RS F1, waarvan al eens eerder een blauw exemplaar te koop stond. Daarvoor was de vraagprijs destijds 32.000 euro. Deze Twizy staat nu te koop in Engeland, via de veilingsite Collecting Cars. Op het moment van schrijven bedraagt het hoogste bod 20.000 pond – zo’n 23.400 euro.

De bijzondere Twizy is uitgerust met echte F1-onderdelen – oké, de spiegels uit het 2015-seizoen – en heeft bijvoorbeeld ook centerlock-wielen uit de Formule 2. Daarnaast werd hij compleet volgehangen met koolstofvezel aero-delen. Hij heeft nog steeds maar 17 pk, maar dankzij een tuningbox (een vakterm) haalt hij een topsnelheid van 96 km/u, in plaats van de originele 80 km/u. Hij mag dan niet het volledige KERS-systeem uit de originele Twizy F1 aan boord hebben, dit maakt dat gemis wel een beetje goed.

Je eigen Renault Twizy RS F1 replica

Zie je jezelf al in je eigen Renault Twizy RS F1 replica door het dorp zoemen? Bieden kan hier. Veel succes, en doe voorzichtig op drempels met die voorspoiler…

Reacties

 • Gert heeft op 4 oktober 2021 geschreven:

  Spoiler, ik dacht dat het een frontmaaier was 🤣🤣🤣

  Reageer
 • Jihannrs heeft op 3 oktober 2021 geschreven:

  Deze zal niet in Nederland met die spoiler op de weg mogen. Bij een aanrijding met een voetganger. Ben je gelijk je voeten kwijt.

  • JS heeft op 5 oktober 2021 geschreven:

   Nee joh, dan staat ie gewoon stil tegen je voet 😀

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)