Leuk ezelsbruggetje om mee te beginnen. Als je ooit het BMW-logo (dat van oorsprong géén propeller is!) moet natekenen en je weet niet zo goed welk vlakje blauw is: het vlakje bij de B van BMW moet blauw zijn. Het vlakje onder de W van BMW moet wit zijn. Ook bij dit nieuwe retro-logo van BMW, dat vanaf eind januari te bestellen is op nieuwe BMW M-modellen. Vind je het embleem in de neus wat te heftig, dan kun je ook gaan voor de naafkapjes in de velgen. Het logo is onderdeel van het feestje dat BMW geeft om de 50e verjaardag van de M-divisie te vieren.

De kosten van het logo zijn nog niet bekend. Naast het optionele retro-logo haalt BMW ook wat oude kleuren van stal. Zo kun je straks een M-model bestellen in de kleuren Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imolarot of Frozen Marina Bay Blue. BMW verklapt ook alvast dat de M3 Touring ergens volgend jaar komt, samen met een nog spectaculairdere uitvoering van de M4. Ook wordt er hard gewerkt aan de opvolger van de M2.

‘Met het historische BMW Motorsport-embleem delen wij ons jubileum van BMW M met de fans van het merk’, zegt Frank van Meel, een van de top-honcho’s bij BMW M. ‘We gaan een geweldig jaar tegemoet en dat vieren we met unieke product-highlights en spannende prestaties. De M wordt al lange tijd gezien als de krachtigste letter ter wereld en in ons jubileumjaar is de letter krachtiger dan ooit tevoren.’

Reacties

 • Rain nicole heeft op 25 november 2021 geschreven:

  White and black is also good since its retro style but too plain right? So we’re gonna change it into brown and white. Brown,white,black is a good combo for a retro style

  • Chris heeft op 25 november 2021 geschreven:

   There’s nothing retro about a brown,white,black combo. You’re confusing retro with the Sephora filter on your smartphone! The cars in the past still had colours! It’s just now that everyone’s gone colorblind and depressing with non-colours like black, with and 50 shades of grey paints on cars! All sheeps following that Instagram herder.

   Reageer
  Reageer
 • Nick heeft op 24 november 2021 geschreven:

  Het is dan eindelijk zover! Zelfs voor het logo moet bijbetaald worden 😉

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear