‘BMW’s wagens zijn ondoorgrondelijk’, zou het gezegde kunnen zijn. Het merk vertikt het generatie na generatie om een Touring-uitvoering van de M3 uit te brengen. En dat terwijl Audi en Mercedes hun performance-stations met bosjes wegzetten. BMW gaat nu eindelijk overstag. Ze bevestigen hoogstpersoonlijk – dus niet via een onsamenhangend gerucht – dat de BMW M3 Touring onderweg is. De snelle familiezeuler zit volgens BMW in de beginfase van een tweejarig ontwikkelingstraject.

Dit is de eerste keer dat het merk een M3 Touring écht in productie neemt. De Duitsers speelden al een paar keer eerder met het idee, maar verder dan een concept kwam het nooit. Om het even extra verwarrend te maken: de interne typeaanduiding voor de BMW M3 Touring zou dan G81 zijn. Want de G20 is de 3-serie sedan, G21 is de 3-serie Touring, maar de G80 is de M3, dus dan zou G81 de M3 Touring zijn. Snap je het nog? De witte auto hierboven moet een idee geven hoe het ongeveer eruit zal zien, maar dan nog een tandje agressiever en met een grotere grille voorop.

Hoe snel is de BMW M3 Touring (G21/G81)?

BMW bevestigde eerder dat de M3 een 3,0-liter zes-in-lijn krijgt met dik 500 pk, afhankelijk van welke uitvoering je kiest. Minder officiële lezingen hebben het over de keuze uit vierwielaandrijving of alleen achterwielaandrijving. Minder potente uitvoeringen zouden zelfs met een handbak komen, al is niet duidelijk of dat voor de BMW M3 Touring ook zo is. Qua prestaties mag je gerust verwachten dat ie de Audi RS 4 een poepie laat ruiken, want als je na jaren een performance-station uitbrengt, dan zorg je wel dat ie de snelste is.

Wat is de releasedatum?

De ontwikkeling is net begonnen en duurt minimaal twee jaar. Hou dus zeker rekening met 2022. Een groot deel van de ontwikkeling doet het merk op de Nürburgring, want ‘de BMW M3 Touring is tenslotte eerst en vooral een M3’. De prijs van de nieuwe Touring is nog een grote gok. Een Audi RS 4 kost in ieder geval minimaal 121.000 euro en een Mercedes-AMG C 63 Estate minimaal 126.000 euro. Zorg dus zeker dat je een mille of 130 spaart, voor de zekerheid.

Reacties

 • Corne Heenck heeft op 15 augustus 2020 geschreven:

  beste topgear,
  ik ben op zoek naar een bmw special.
  hebben jullie die nog ergens onder een laagje stof liggen?
  als dat zo is, willen jullie dan laten weten hoe ik moet betalen?

  • Redactie TopGear heeft op 20 augustus 2020 geschreven:

   Hi Corne, kun je even je adresgegevens mailen naar marketing@topgear.nl? Dan zorgen we dat je deze BMW Special nog kunt bestellen.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)