Wij hebben in onze jaren al een respectabele hoeveelheid racegames verslonden. Dus vonden we het tijd om eens een stapje opzij te maken naar een racegame met twee wielen. En waar kun je beter beginnen dan bij de beruchtste en gevaarlijkste motorrace? Daarom kijken we of de virtuele TT Isle of Man Ride on the Edge 2 aankunnen.

Laten we beginnen

We voelen ons vrij zelfverzekerd in ons vermogen om goede lijnen te rijden en zo soepel mogelijk een bocht door te komen. Dit gaat ons lukken. Dit kunnen we. We krijgen de controle over de motor, geven gas en… Voordat we het weten liggen we op onze rug te spartelen op het asfalt. Blijkbaar hebben deze motoren genoeg vermogen om je als een boze hengst van hun rug te werpen als je gas geeft.

Goed, rustiger gas geven dus. We geven gas als iemand die zijn eerste rijles heeft en rustig rijden we weg. De verhouding van het vermogen en het gewicht is verraderlijk en voor je het weet rijd je harder dan 200 km/u. In de verte zien we een flauwe bocht. De lijn die op de weg wordt geprojecteerd geeft aan wanneer we moeten remmen en sturen. Maar toch schieten we rechtdoor tegen een stoepje aan en hopen we van harte dat virtuele coureurs geen pijn voelen.

Dat brengt ons bij het volgende punt waar je achter komt als je vrijwel uitsluitend racegames met auto’s speelt. Motoren sturen voor geen meter. Als je de bocht ziet moet je al beginnen met sturen, anders zul je zien dat het voorwiel nog niet genoeg tijd heeft gehad om in te sturen. Alles wat je dacht te weten over racen, kun je uit het raam gooien als je meedoet aan een motorrace. Dit is een compleet andere wereld.

We geven niet op

Toch willen we graag leren hoe we deze superbikes moeten bedwingen. En leren doe je met vallen en opstaan, in dit geval letterlijk. Na ongeveer een uurtje begint er verbetering te komen in onze motorische vaardigheden. We remmen op tijd, sturen ver van tevoren in en vermijden uit alle macht die verdoemde stoepjes. En warempel, we komen een ronde door met maar vier valpartijen. Een hele verbetering ten opzichte van ons begin.

Als je vooral auto racegames speelt, kun je dus prima een carrière als digitaal motorcoureur ambiëren. Je moet alleen niet gelijk volgas met je ronde over het eiland Man beginnen. Bouw het heel rustig op en leer jezelf aan hoe je met een motor moet racen.

Is TT Isle of Man Ride on the Edge 2 een goede start?

Als beginner kun je wellicht beter met een andere game beginnen, omdat TT Isle of Man 2 genadeloos is. Elke klein foutje wordt onmiddelijk afgestraft en eindigt met een mannetje in een racepak en helm die door de lucht vliegt. Voor mensen zonder ervaring kan dit al snel frusterend worden.

Dat neemt niet weg dat TT Isle of Man Ride on the Edge 2 een zeer leuk spel is. Het gevoel van de snelheid en het gevaar spatten van je scherm af. Op rechte stukken die je op volle snelheid kunt nemen, flitst de omgeving langs je heen. En continu krijg je een adrenalineboost omdat je weet dat een klein foutje fataal kan zijn.

Dus, raak je snel gefrustreerd en wil je gelijk winnen als je een spelletje speelt, kun je deze beter overslaan. Maar als je verslaafd bent aan adrenaline en het niet erg vindt om zo nu en dan op je gelaat te gaan, kunnen we bijna geen betere game bedenken dan TT Isle of Man Ride on the Edge 2.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)