Hoewel het nooit is geprobeerd, bestaat er nog altijd een theorie dat een Formule 1-auto zoveel downforce zou hebben, dat deze ondersteboven over een plafond zou kunnen rijden. Dat heeft de Duitser Audi-techneut Roland Gumpert ertoe gebracht om de Gumpert Apollo te ontwikkelen.

De Gumpert Apollo is de jongste toevoeging aan het gestaag groeiende rijtje merken dat een supercar op de weg brengt. De auto weegt dankzij talloze vierkante meters carbonfiber maar 1.100 kilo, maar genereert bij 320 km/u een neerwaartse kracht van 1.500 kilo. Een simpele rekensom en een schuine blik naar Newton leert vervolgens dat je zonder te vallen over een plafond zou kunnen rijden. Als je tenminste zo’n lang plafond kunt vinden.

Voor al die snelheid zorgt een van de Audi RS4 geleende 4,2 liter V8, die met twee turbo’s een vermogen van 650 pk levert. De topsnelheid is trouwens geen 320 km/u, maar 360 km/u. En als de Apollo niet zo stevig tegen het wegdek zou worden gezogen, dan kon hij waarschijnlijk nog harder.

Daarom is het ook zo opvallend dat het interieur eigenlijk niet eens echt kaal kan worden genoemd. Comfortabel uitziende stoelen, bekleding op het dashboard en de portieren en dan ook nog zaken als een navigatiesysteem en airco. En wie problemen heeft met parkeren, kan zelfs een beroep doen op een parkeerhulp met camera. Volgens Grumpert is zijn Apollo klaar voor productie, maar dat riep hij twee jaar geleden ook al. Misschien dat het er nu echt van gaat komen. Wij kijken de komende tijd naar boven…

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie