Een tijdje terug schreven we over een antieke Rolls Royce die bij Bonhams in Londen zou worden geveild. Inmiddels is de auto van eigenaar gewisseld, voor de lieve som van 4,9 miljoen euro.

Zelfs voor een oude Rolls is dat natuurlijk heel veel geld. Sterker nog, die 4,9 miljoen is goed voor twee records. Het is in de eerste plaats het hoogste bedrag dat ooit bij een veiling voor een Rolls Royce is betaald. Daarbij is de 10 HP nu officieel de duurste antieke auto ter wereld, een aanduiding die geldt voor auto’s die voor 1905 werden gebouwd.

Tot dusverre was een De Dion Bouton uit 1884 de duurste antieke vierwieler, met een prijs van ongeveer 2,5 miljoen euro. En de duurste Rolls Royce die ooit onder de hamer ging was een Silver Ghost Double Pullman Limousine uit 1912. Deze bracht bijna 2,1 miljoen euro op.

De 10 HP is nu in het bezit van een particuliere verzamelaar die verder anoniem wenst te blijven. In 1950 deed deze zelfde auto voor het eerst mee aan de rally van Londen naar Brighton, een rit die speciaal voor dit soort automobiele veteranen wordt georganiseerd. Zou de nieuwe eigenaar het aandurven om zijn dure aankoop hier ooit nog eens voor in te zetten? Zijn auto is in ieder geval de enige Rolls die voor dit redelijk exclusieve uitstapje in aanmerking komt.

Reacties

Meer van TopGear