Over de naam 9-1 wordt bij Saab nog niet gesproken, maar het lijkt wel de meest logische typering voor het nieuwe, compacte model dat moet gaan concurreren met de BMW 1-serie, Audi A3 en Volvo C30. Eindelijk, want veel te lang heeft Saab geteerd op twee modelseries.
 
Dat is dus goed nieuws voor het Zweedse merk dat qua verkoopaantallen wel een boost kan gebruiken. Slecht nieuws is er ook, het duurt nog tot 2011 voordat de 9-1 in de showroom staat. Saab laat in Genève dan wel de 9-X concept zien, het is nog te ver weg om hieruit echt conclusies voor de definitieve vormgeving te trekken.
 
Dat wil echter niet zeggen dat we niks van Saab in de tussentijd zullen horen. Over precies een jaar staat in Genève de definitieve 9-4X die in de tweede helft van 2009 leverbaar wordt. Vrijwel tegelijk komt er een definitief einde aan de huidige 9-5, een nog steeds fijn en comfortabel rijdende auto, waar we het model aardig van beu zijn. De opvolger is volop in ontwikkeling en verschijnt vrijwel gelijk met de 9-4X.
 
Dan blijft er nog de 9-3 over, maar ook daaraan wordt gewerkt. En zelfs de volgende generatie van dit model verschijnt nog voor de 9-1. Dus dat kleine Saabje blijft voorlopig nog even een droom.

Reacties

Meer van TopGear