UPDATE:

Koenigsegg is nog maar nauwelijks afgehaakt en er zijn al weer twee gegadigden voor Saab. Daaronder BAIC, die door de Zweedse pers de zwarte piet krijgt toegespeeld met betrekking tot het mislukken van de deal met de sportwagenbouwer.

De tweede liefhebber is echt een liefhebber. De naam is Christopher Johnson van Merbanco die in de achterhoede kan terugvallen op zijn vader die helemaal thuis is in reorganisaties. Nieuw ronde, nieuwe kansen dus bij Saab!

*****************************

Wat is er nog zeker in het leven? Geplande overnames in de autowereld in ieder geval niet. Leek Koenigsegg Saab volledig in handen te hebben, vandaag is bekend gemaakt dat deal niet door gaat. En dat betekent dat General Motors met het Zweedse merk opgescheept zit.

 
Christian von Koenigsegg wijt het aan vertragingen in het proces om het Zweedse merk over te nemen. Ondanks steun in de rug van het Chinese BAIC en een lening van de Europese investeringsbank die recent nog werd goedgekeurd, is er geen toekomst voor Koenigsegg als Saab-eigenaar.
 
Hoe nu verder? Dat wordt kijken in een glazen bol. GM heeft al eerder aangegeven van Saab af te willen of het merk failliet te laten gaan. En dat moet nu allemaal weer opnieuw bekeken worden.

Reacties

Meer van TopGear