Hier is ie dan. De baby-Saleen, waarvan we onlangs de eerste schetsen toonden, is vandaag onthuld. In tegenstelling tot zijn grote broer de S7 wordt de S5S Raptor een stuk schappelijker geprijsd. Reken op een bedrag van zo’n 185.000 dollar.
 
Hopelijk staat de wisselkoers van de dollar over twee jaar nog net zo gunstig als nu, want dan kun je voor een mooi prijsje in een superdikke sportwagen voor komen rijden. Inderdaad, superdik. De V8-motor produceert namelijk niet alleen een oorverdovend geluid (denken we), maar ook nog een machtig vermogen van 650 pk. Voorwaarde is wel dat je dan 85% ethanol tankt.
 
Dankzij dit hoge vermogen van de 5,0-liter grote krachtbron, het relatief laag gewicht (aluminium chassis) en composietmaterialen voor de carrosserie spurt de S5S in zo’n 3,5 seconden naar de honderd en bereikt ie een top van ruim 320 km/u. Het betreft overigens nog steeds een studiemodel. Alleen als er voldoende animo bestaat, nemen ze hem in productie. Met andere woorden, de Raptor komt eraan!

Reacties