Tussen 1996 en 2002 won de Saleen S7 alles wat los en vast zat op het circuit. Bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans en de British GT. Om dit monsterlijke succes te vieren komt de bouwer van de ‘true American supercar’ met een zeer gelimiteerde oplage van hun paradepaardje: de Saleen S7 LM.

Er worden zeven exemplaren van de Saleen S7 LM gebouwd, elk met een 7,0-liter V8. Twee turbo’s duwen de cilinders een extra klap lucht door hun strot, waardoor de gigantische motor 1.000 pk produceert. De buitenkant van de inmiddels stokoude supercar is ongewijzigd. Je krijgt een unieke bestickering, speciale wielen en het interieur is opgeleukt. Saleen belooft ook performance enhancements. Kan het oudje het opnemen tegen de LaFerrari‘s van deze wereld?

Je kent de Saleen S7 waarschijnlijk het best als het vervoer van de interim-god uit de film Bruce Almighty, de film die iedereen heeft geleerd hoe je beautiful schrijft. Tegenwoordig houdt Saleen zich meer bezig met prestatieonderdelen voor auto’s uit eigen land. Je weet wel, Mustangs en Camaro’s enzo.

Kopen? Dan moet je even een mailtje sturen naar Saleen. Hopelijk ben je nog op tijd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)