Hij is al tien jaar oud, maar dat zou je hem niet geven. De Saleen S7 Twin Turbo komt zelfs nog heel goed mee met de jonge goden van deze tijd. Het is nog steeds een van de snelste auto’s ever.

Ergens in het midden van die prachtige Lizstick Red-gekleurde koets ligt een 7,0-liter aluminium V8 met twee joekels van turbo’s erop. Zijn 760 pk gaat via een zesversnellingsbak naar de achterwielen. In net iets minder dan 3 seconden. De topsnelheid ligt rond de 400 km/u. En die beast van een motor is ook nog eens een beauty om te zien. Check die inlaten!

Bang dat je buurman er ook een koopt? No worries, Saleen bouwde slechts dertien exemplaren van de S7 Twin Turbo.

Dit exemplaar heeft zelfs nog de originele sticker van de fabriek op de voorruit zitten. De kilometerstand leest 300 miles (480 kilometer). Hoe mensen de verleiding weerstaan om in zo’n fantastische machine rijden, zullen wij nooit begrijpen.

Kopen? Doe volgende maand een leuk bod. De geschatte prijs ligt rond de 570.000 en 670.000 euro. Voor een factory fresh supercar met een topsnelheid van 400 km/u is dat een koopje, of in ieder geval een goede investering. Vorige maand kreeg de Saleen S7 nog een onderhoudsbeurtje. Verzamelaars worden vast blij van de originele kofferset die je erbij krijgt. Koop dan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)