Fantastisch nieuws voor wie in Nederland een Ford F-Series Super Duty rijdt: het volgooien van je 181-liter benzinetank is straks iets minder saai. Minimaal 250 tankstations in Nederland krijgen vanaf januari een schermpje op het vulpistool. Zo kun je tijdens het tanken naar Nozzle TV kijken; hier zie je filmtrailers, lifehacks, recepten en natuurlijk een advertentie of twee.

Smarter Nozzle sloot deze week een deal met Tinq om de vulpistolen met schermpjes te installeren bij 250 van de 400 onbemande tankstations, zo meldt Tankpro. Behalve een schermpje zit er ook een speakertje in het pistool, dus je ontkomt tijdens het tanken niet aan de boodschap. Het schermpje begint automatisch met spelen als je de vulslang uit de houder pakt en stopt na de tankbeurt automatisch.

Tegen verveling tijdens het tanken

Het doel van de makers was om verveling tijdens het tanken tegen te gaan, maar natuurlijk zit er een leuk verdienmodel achter de schermpjes. Goed, het is beter dan je telefoon gebruiken tijdens het tanken, want dat schijnt ook niet helemaal zonder risico te zijn (iets met statische elektriciteit). Al kun je je afvragen of we in deze samenleving niet meer twee minuten zonder prikkels van een schermpje kunnen.

Reacties

 • Bas heeft op 19 november 2023 geschreven:

  Het mooie van al die reclame overal is dat bedrijven die er niet aan meedoen op een gegeven moment meer klanten krijgen. Ikzelf zou ook rustig een cent meer betalen om niet nog meer reclame opgedrongen te kijken… Of de tankbeurt moet 10 cent per liter goedkoper zijn met reclame dan zonder… Denk dat daar mijn grens ligt. Zie het als een soort YouTube zonder reclame, daar betaal je ook voor en ondertussen is de reclame van 1x 10 seconden naar iedere paar minuten 2x 30 seconden gegaan. Straks kun je het vulpistool niet eens pakken zonder eerst een reclame te moeten kijken.

  Reageer
 • Benz fan heeft op 19 november 2023 geschreven:

  vulpistool is veel te dik , waarbij vullen bij somige auto helemaal niet zonder knoeien gaat (mercedes sprinter/vito)

  • Eric heeft op 19 november 2023 geschreven:

   Welke mentaal gehandicapte heeft dit bedacht. dit is echt weggegooid geld wij Nederlanders willen niet dat de staat onnodige uitgaven gaan doen van onze belasting centjes. waar let men nou eenmaal op tijdens het tanken “ja goed geraden” de teller, hoeveel je er in gooit, hoeveel je moet betalen meer hebben we niet nodig. Dus een filmpje ter verveling tijdens het tanken noem ik bullshit. Stel ze zouden de teller laten zien op dat schermpje dat is wel verbetering want dan hoef je niet om te draaien om te zien hoeveel je er in gooit

   Reageer
  Reageer
 • Gigi 52 heeft op 18 november 2023 geschreven:

  Stupiditeit in het kwadraat … en hoe zit dit met de brandveiligheid ?

  • EC123 heeft op 18 november 2023 geschreven:

   Is atex gecertificeerd, gebruikt contactloos opladen en lading is zeer beperkt. Scherm is meerlaags etc. Heb als consultant voor dit project gewerkt, brandveiligheid is geen probleem.

   • Rongewoon heeft op 18 november 2023 geschreven:

    Lekker reclame kijken idioot!

    • Bazeman heeft op 18 november 2023 geschreven:

     Echt ronduit belachelijk dit!… De verstandelijk gehandicapte (figuurlijk sprekend) die dit bedacht en in daarna nog in uitvoering hebben gebracht hebben echt geen hersencellen… Alleen omdat iets kan betekent niet dat je zoiets ook moet willen.. degene die nog enigzins dachten dat technologie de mensheid zou helpen of redden van de stupiditeit en geldzucht van mensen moeten nog wel heel naïef zijn om dit vol te houden… Een ding is zeker voor mij, tanken bij tinq gaat het voor mij niet meer worden ook al kwam ik daar al nooit, maar denk dat tinq hiermee ook zijn eigen glazen gaat ingooien. Dat alsmaar meer en meer opdringen van media en advertenties gaat zich binnenkort echt wreken bij de nog weldenkde bevolking, Mark my words…

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Robert heeft op 18 november 2023 geschreven:

  Ronduit belachelijk

  Reageer
 • Chris heeft op 17 november 2023 geschreven:

  Waarom kun je in NL niet tanken zonder dat vulpistool steeds in te drukken? Achterlijk gedoe!
  In Duitsland kun je het met 1 klik vastzetten, waarna het tanken stopt als de tank vol is. Ik heb nog nooit gehoord dat dat in Duitsland problemen geeft.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)