Met al het natuurgeweld van de afgelopen tijd hadden deze schrijnende beelden zomaar werkelijkheid kunnen zijn. Het is niet de eerste keer dat een overstroming een collectie poenige supercars verdrinkt. Maar maak je vooral geen zorgen, deze miljoenencollectie is ongedeerd. Sterker nog: de auto’s op deze foto’s bestaan helemaal niet. Het zijn 3D-beelden die met de computer zijn gemaakt.

De Italiaanse pixelkunstenaar Fabian (beter bekend als Dizzy Viper) maakte de serie en plaatste ze op zijn kanalen. De fotoserie laat onder meer een Ferrari LaFerrari, Lamborghini Centenario, Bugatti Chiron Sport, Lamborghini Sian, McLaren Senna, Ferrari 250 GTO, McLaren P1 en een Pagani Huayra zien met een dikke laag stof. Ze lijken waterschade te hebben gehad en daarna te zijn achtergelaten.

De schuur met achtergelaten supercars ging viral

De foto’s werden links en rechts ‘geleend’ door Facebook- en Instagram-pagina’s. Niet iedereen vermeldde dat de foto’s 3D-renders waren, waardoor de beelden als een lopend vuurtje gingen. Dat zegt wel iets over hoe overtuigend het werk van deze digitaal artiest is. Zeker op een klein telefoonschermpje moet je goed kijken als je het niet van tevoren weet. Knap gedaan.

Fabian vertelt aan TopGear: ‘De visie was om in feite kunstwerken te maken van vergeten en verslechterde supercars en hypercars die niet alleen verschrikkelijk duur zijn, maar ook vrij nieuw. Zo nieuw dat het bijna onmogelijk is voor hen om er al zo uit te zien. Ik wilde duidelijk surrealisme combineren met een vleugje van “wacht, is dat echt? Het kan niet? Of wel?”.’

‘Mensen interpreteerden het ook als wat er met al deze auto’s gebeurt als verbrandingsmotoren op een bepaald moment worden verboden, in het tijdperk van elektrische voertuigen. Ik houd de interpretatie graag open voor elke individuele kijker. Dat is wat deze zo interessant maakt’, voegt hij toe.

‘Sommigen denken dat het echt is, sommigen worden weggeblazen door het realisme, sommigen proberen erachter te komen waar ze zich bevinden en bieden zelfs aan om ze van mij te kopen, sommigen zeggen dat dit een blik in de toekomst van verbrandingsmotoren is. Ik vind het heerlijk om al die verschillende theorieën te zien’, sluit hij af.

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 8 november 2022 geschreven:

    Mooi, die spinnenwebben in een GTO en de grille van een Rolls.

    Reageer
  • Robin heeft op 7 november 2022 geschreven:

    1 p1, en een senna*

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie