Wie draagt er nou geen veiligheidsgordel als hij thuis zit te werken in zijn bureaustoel? Er zit namelijk helemaal geen stuur op de stoel, levensgevaarlijk. De Amerikaanse senator Andrew Brenner vond het een prima idee om een Zoom-meeting bij te wonen vanuit zijn auto. Het begon redelijk onschuldig op een parkeerplaats, maar op het moment dat hij begon te rijden, veranderde hij zijn achtergrond naar een woonkamer.

Zijn reactie op de Zoom-meeting in de auto

Uiteraard trapte niemand in de woonkamer-achtergrond en de politicus kon rekenen op veel kritiek. De senator reageerde met dat een Zoom-meeting voor hem ‘hetzelfde is als bellen’ en dat hij dit veel vaker doet. ‘Ik let niet op de video’, is zijn verdediging. Hij meent dat een Zoom-meeting geen afleiding is tijdens het rijden.

Dit verhaal smaakt het best met een bijgerechtje ironie. Komt ie: de staat Ohio, waar meneer senator is, is momenteel bezig met een wet voor hogere straffen voor afleiding tijdens het rijden. Het vasthouden van een telefoon of livestreamen tijdens het rijden zou zwaarder bestraft worden.

Beelden van de senator

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)