‘Zo, die E-klasse is pěkný‘, moet de designer gedacht hebben toen hij na een stapavond in de taxi naar huis stapte. Met een dichtgeknepen oog ging hij dezelfde avond nog aan de slag met de Skoda Octavia-facelift. Bij de achterkant viel hij in slaap.

Lelijk? Nee. Origineel? Ach, het is sinds 2013 niet meer gebruikt, toen Mercedes de dubbele koplampen losliet. De nieuwe lampunits zijn naar wens leverbaar als full-led.

Verder is de Skoda Octavia net zo groot als voorheen. De grootste veranderingen merk je binnenin. Je kunt kiezen uit vier nieuwe wegwijssystemen en een hoop – voor de Octavia – nieuwe bemoeisystemen, zoals Trailer Assist of Blind Spot Detection. Een instelbare sleutel waarmee verschillende gebruikers hun eigen voorkeursinstellingen kunnen opslaan, was er ook nog niet eerder. Net als de uitneembare zaklamp in de kofferbak van de Combi. Eet dat, E-klasse.

De Tsjechische E-klasse komt met vijf TSI- en vier TDI-motoren. De motorinhoud loopt uiteen van 1,0 tot 2,0 liter en het vermogen varieert van 86 tot 184 pk. De Skoda Octavia-facelift staat begin volgend jaar bij de dealers.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie