Je kijkt naar de toekomst van je favoriete Tsjechische automerk Skoda (tenzij je om wat voor reden dan ook Tatra-fan bent). Deze Skoda Vision 7S zet een koers voor het designteam. Tevens krijgen we hier een eerste indruk van hoe de zevenzits elektrische auto van het merk eruit zal zien.

Niet alleen het design van de auto’s verandert, de huisstijl van Skoda verandert mee. Zo is het oude logo vervangen door een gloednieuw woordmerk. De letters zijn verlicht, zodat je ook in het donker ziet dat het een Skoda is.

Nagedacht over brandveiligheid

Op de voor- en achterbumper vind je zeven strips waarvan de middelste oranje gekleurd is. De oranje strip is gelijk een soort noodstop waarmee het elektrische systeem volledig uitgeschakeld kan worden. Zo hebben de buurtkinderen ook weer wat te doen nu cameradeurbellen het onmogelijk maken om belletje te lellen. Dat kan nog eens knap irritant zijn.

Daarnaast kun je het stuur inklappen wanneer je de relax-modus activeert en er zit een kinderzitje tussen de bestuurders- en bijrijdersstoel. Er zou zelfs een camera in het dak komen, gericht op het kinderzitje, zodat je op de tablet kunt kijken naar het kind. Dat dus naast je ligt.

Daarnaast zit de Skoda Vision 7S boordevol duurzame materialen, zoals gerecyclede banden als vloermatten. Bij dit studiemodel spuit Skoda de auto in het matgroen en de wielen zijn 22 inch groot – dingen zie je waarschijnlijk niet op het productiemodel gaat zien.

Specificaties van de Skoda Vision 7S

Ondanks dat we deze auto pas in 2026 in levenden lijve zien, weten we al dat de Skoda Vision 7S op het MEB-platform van Volkswagen komt te staan. Hij krijgt een 89-kWh batterij, een actieradius van 600 kilometer en een laadvermogen van 200 kW. Wellicht krijgt het platform nog wat updates, want de laadsnelheid zou tegen die tijd achterlopen op de concurrentie.

De komst van deze Skoda Vision 7S is overigens niet het startschot voor een monopolie aan elektrische auto’s binnen het merk. In 2023 verwachten we een nieuwe generatie van de Superb en Kodiaq terwijl in 2024 de gefacelifte Octavia zijn opwachting maakt. Nog genoeg tijd om te fantaseren over wat het huidige logo allemaal kan voorstellen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)