Och gut. Kijk nou. Mamma Volkswagen Passat CC en Pappa Audi A7 hebben negen maanden na een knallende ruzie en bijbehorende wiedergutmachung een kindje gekregen. Hij heet Skoda VisionC en hij is kerngezond, zij het wat groen uitgevallen.

Het is zonder meer een mooie auto, die VisionC, en hij is nog heel lief voor dolfijnen en pandakoala's ook. Hij lust namelijk aardgas en 'doet' dus maar 91 grammetjes CO2 per kilometer met zijn 1.4 TFSI-motor. Daarbij kunnen we natuurlijk niets tegen hebben op een Skoda die je gewoon zou kopen omdat je hem mooi vindt. 

Toch kunnen we een milde teleurstelling niet onderdrukken. Ten eerste omdat we na de eerder gepubliceerde designschets (afbeelding 5) toch iets meer verwacht hadden (ja, we weten het: we zijn er wéér in getrapt, in die altijd liegende potloodkrabbels). Ten tweede omdat we gehoopt hadden dat de Tsjechen net iets minder hijgerig naar de Grote Duitse Ouders hadden gekeken. 'Hoe doen jullie dat nou, zo'n A7? En zo'n CC? Mooi, gaan wij ook doen, maar dan anders precies hetzelfde.' Ofwel, waarin een mooie auto toch een tikje jammer kan zijn. Binnenkort onder het genot van beschuit met muisjes te bewonderen, waar anders dan in Genève.

 

Reacties

Meer van TopGear