Skoda wil meer en krijgt die ruimte binnen het Volkswagen concern. En dat betekent dat uitbreiding voor de deur staat. De eerste auto die mag worden verwacht is de Yeti, een compacte SUV die al in juli op de London Motor Show debuteert.
 
Het platform is afgeleid van de Volkswagen Tiguan en dan is het logisch dat ook de meeste motoren worden gedeeld alsmede de aandrijftechniek. De vormgeving zou naar verluid sterk lijken op het conceptmodel dat al weer enige tijd geleden werd getoond.
 
Maar wat komt er nog meer van Skoda? Er wordt gesproken over een model tussen de Fabia en Octavia, maar dan met een meer gedurfde lijnvoering. Dit model zal volgend jaar al zijn opwachting in de showroom maken. Aanvankelijk bedoeld voor Oost-Europa, komt ie ook naar West-Europa en leidt Volkswagen onder eigen label een versie af voor de Verenigde Staten.
 
In 2010 voegt Skoda een grote ruimtewagen aan de range toe die weer gelijk loopt met de volgende generatie Sharan en tegen die tijd rolt er naast de 4/5-deurs Superb ook een stationwagon van de band. En in 2011 is het de beurt aan een Skoda-versie van de Up! stadsauto met de motor achterin en een volledig herziene Roomster.
 

Reacties

Meer van TopGear