Het Korps Mariniers noemt dit een transportslee – en dat is reden genoeg voor ons om dit even op TopGear te zetten. Een beetje offtopic, maar we vermoeden dat je dat niet zo erg vindt. Je kijkt naar het nieuwste speeltje van onze krijgsmacht, wat letterlijk een slee is met een machinegeweer erop. Dat klinkt inderdaad als het nieuwste voertuig van een update in GTA Online, maar het behoort echt tot de uitrusting van ons leger.

Als jouw fantasie dezelfde afslag nam als op de redactie; dit is niet het type slee waar je zelf op gaat zitten en van een heuveltje gaat, al schietend (en dan naar achteren schieten om sneller te gaan). Mariniers op de ski binden deze slee achter zich, zodat ze hun zware spullen niet op hun rug hoeven mee te nemen. Zodra ze vijanden of opstandige Yeti’s tegenkomen, kunnen ze op hun buik achter het machinegeweer gaan liggen.

‘Eenheden van het Korps Mariniers nemen in arctische omstandigheden veel uitrusting mee zoals (extra) kleding, brandstof en tenten. Deze artikelen hebben ze nodig om te kunnen overleven bij lage temperaturen. Het gevolg is dat mariniers nu nog een zware rugzak meedragen terwijl ze zich op ski’s voortbewegen in besneeuwde gebieden’, schrijft Korps Mariniers op Facebook.

De slee met een MAG-machinegeweer is één van de vier ‘Pulks'(je spreekt het uit als Poeluks) die het Korps Mariniers inzet. De sledes meten 120 tot 170 centimeter. Voor nu is er één squadron met Pulks. Volgend jaar krijgt de volledige Marine Combat Group sledes.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)