Gehoord, bestempeld als onzin en verdergegaan met het leven. Dat is vrijwel altijd de gang van zaken met dit soort feitjes, die vaak niets meer zijn dan een broodje aap of bedacht zijn om iemand een gekke beweging te laten maken. Net als ‘als je net doet of je een zoutvaatje in je mond strooit, proef je het zout’. Doe het maar eens voor de spiegel. Maar wat blijkt, een autosleutel tegen je hoofd houden voor meer bereik, werkt dus echt. Je knar versterkt het signaal van de afstandsbediening. Je mond openen hoeft trouwens niet.

Waarom meer bereik?

Waarom de sleutel tegen je hoofd houden voor meer bereik goed werkt, is een lastiger verhaal. Platgeslagen komt het door het water in je hoofd. Een grote fles water werkt namelijk ook. Volgens Professor Roger Bowley bestaat het hoofd voor bijna 80 procent uit water. Het elektromagnetische veld zorgt dat de watermoleculen met een positieve lading de ene kant op gaan, en de negatieve deeltjes de andere kant op. Deze beweging, ook wel oscillatie genoemd, zorgt voor een radiogolf. Deze versterkte radiogolf gaat verder dan die van de afstandsbediening zelf. Zo kan het zijn dat deze je auto wel bereikt, en de sleutel op zichzelf niet.

Oh, en wees niet bang dat dieven nu je auto met keyless entry gaan jatten door hun hoofd tegen de voordeur te drukken – zo werkt het niet. Of misschien wel, als het het héél hard doen. Het blijft nog altijd raadzaam om sleutels met keyless entry in een metalen trommeltje op te bergen. Dieven kunnen eenvoudig het signaal met andere apparaten vergroten, waarmee ze met het grootste gemak auto’s kunnen stelen. Verzekeraars maken zich nog altijd grote zorgen over auto’s met keyless entry. Maar voor nu: geniet van je nieuwe feitenkennis over sleutels tegen het hoofd houden.

Sleutel tegen je hoofd voor meer bereik?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)