Misschien is het omdat ze in Amerika makkelijker geld uitgeven dankzij allerlei financieringen, maar in de VS zijn de autoprijzen net even wat gekker. Auto’s zijn lastig leverbaar en daarom verkopen dealers daar de auto’s die ze hebben voor exorbitante bedragen. Die extra toeslag (ook wel markup genoemd) loopt van een paar duizend dollar tot tienduizenden dollars.

Autofabrikanten zijn daar niet heel blij mee en denken dat de hoge prijzen over de lange termijn slecht zijn voor de dealers en de fabrikanten. Zo vroeg General Motors aan zijn dealers in Amerika of ze zich netjes aan de MSRP (Manufacturer Suggested Retail Price) willen houden. Deze doortrapte dealer bedacht een plannetje om zich de MSRP aan te houden, maar toch extra winst te maken.

Geen extra winst? Dan een poetsbeurt van 90.000 euro

Bij de verkoop van een Corvette Z06 biedt de dealer in Florida iets aan dat ze het ‘Protection Package’ noemen. Dit betekent dat de dealer de lak en het interieur een beschermlaagje geeft, de voorruit insmeert met een waterafstotend goedje, de tank vult en dat je één keer terug mag komen voor een gratis oliebeurt. Oh, en over drie jaar poetsen ze de auto nog een keertje.

Zo’n Protection Package klinkt als een interessante optie voor kopers, alleen niet voor 99.995 dollar, omgerekend zo’n 93.000 euro. En het heeft er alle schijn van dat de prijs van het pakket geen foutje is en dat het een verplichting is. De totaalprijs van de Corvette is nu zo’n 260.000 dollar, dus een tonnetje teveel. De eigenaar van het YouTube-kanaal DragTimes plaatst het prijskaartje op Instagram.

De dealer past de prijs aan

Carscoops gaat op onderzoek uit en besluit de dealer een belletje te geven. Eerst als journalist en daarna als potentiële klant. De Chevrolet-dealer geeft aan geen prijzen te bespreken via de telefoon of via de e-mail. En dat terwijl de website op dat moment aangeeft dat geïnteresseerden moeten bellen voor een prijs. Lijkt niet helemaal zuivere koffie.

De Instagram-foto gaat het internet rond. Het lijkt erop dat de dealer toch is bezweken onder alle negatieve publiciteit en de Corvette Z06 staat nu gewoon voor zo’n 160.000 dollar op de website. De vraag is nu: krijg je hem voor dat bedrag mee of moet je alsnog een poetsbeurt van 90.000 euro afnemen?

Advertentie

Reacties

 • Chris heeft op 13 januari 2023 geschreven:

  Raar verhaal, ik dacht dat een nieuwe Corvette daar iets van 60k $ kost of zelfs minder. Zo te zien is er geknoeid op het prijskaartje en hebben ze waarschijnlijk verkeerd gerekend.

  In Duitsland staan ze nieuw te koop voor 125-130k

  Reageer
 • Big mo heeft op 11 januari 2023 geschreven:

  Hebzucht is overal op de wereld, helaas !!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie