Smart, jongen! Je bent er nog! Je was zo lang stil dat we het ergste vreesden.

Het laatste significante Smart-nieuws – een conceptje hier en daar en wat elektrogedoe uitgezonderd – was de update van de ForTwo in 2007. De hoogste tijd dus voor iets nieuws, en dat komt er dan ook aan, in de vorm van een kakelverse ForFour.

Je herinnert je de laatste ForFour misschien als een suffig ding op basis van een Mitsubishi Colt, maar dit wordt een ander verhaal. Deze FourJoy Concept geeft aan in welke richting we ongeveer moeten denken.

De FourJoy heeft een elektromotor van 75 pk achterin liggen, wat betekent dat aan de voorkant een korte overhang en een draaicirkel van 9,1 meter bewerkstelligd kunnen worden. Verder zit de auto vol vreemde zweefstoelen, elektrische skateboards op het dak, helmen en camera's en een doorzichtig dashboard met twee smartphones erin. Maar dat is allemaal niet belangrijk. Fantaseer alle idioterie weg en zet er wat deuren, ramen en een dak in, en het komt aardig in de buurt van de ForFour, die op hetzelfde platform zal staan als de volgende Renault Twingo en eind 2014 zijn debuut zal maken.

Reacties