Smerigste plekken in de auto

Verrassing: het stuur is niet de plek met de meeste bacteriën

Foto('s): Audi
Foto('s): MaseratiInterieur en dashboard Maserati Ghibli Hybrid 2020
Foto('s): Mercedes
Foto('s): KiaNavigatie Kia Picanto Facelift 2020
Foto('s): BMWBMW 220d Gran Coupé M Sport (2020)
Interieur en dashboard Maserati Ghibli Hybrid 2020
Navigatie Kia Picanto Facelift 2020
BMW 220d Gran Coupé M Sport (2020)

Weet je wat vies is? Alles. Een van de grootste bacteriebronnen hang je boven je bordje om je Insta-volgers te laten zien welk culinair hoogstandje je vandaag naar binnen schuift. De telefoon van je collega aan je oor zetten staat bijna gelijk aan een potje snavelen. Beelddenkers onpasselijk gemaakt? Goed, dan kunnen we door met het artikel. Vergelijkingswebsite CompareTheMarket ging op zoek naar de smerigste plekken in de auto. Gewoon, omdat je sinds dit jaar nog niet bewust genoeg was van hoe vies alles is.

Gemiddeld zijn de knoppen van een autoradio 371 procent ranziger dan een toiletbril. Onderzoekers maken trouwens altijd dankbaar gebruik van een vergelijking met een toiletzetel, zo zou een mobiele telefoon zes tot tien keer ranziger zijn dan de plaats waar je je blote zitvlees deponeert. Een reden waarom de radio zo bacterie-rijk is, wordt niet gegeven. Misschien heeft het te maken met het feit dat het een van de weinige onderdelen is in de auto waar meer personen aan zitten.

De onderzoekers namen bij tien auto’s op tien plekken monsters af om te kijken naar het aantal bacteriën. De uitslag drukken ze uit in Relative Light Units (RLU), waarbij een machine met licht het aantal deeltjes meet. De radio telde 9.127 RLU, daarna kwam de pook met 8.366 stuks. De richtingaanwijzer pakt de derde plaats met 7.878 RLU, gevolgd door het stuur met 7.846. Op nummer vijf staat de handrem, die met 4.393 minder dan de helft van de deeltjes van de radio heeft.

Reacties
  1. RWCK zegt op 31 augustus 2020 om 14:56:

    Richtingaanwijzer bij BMW is altijd brandschoon op een of andere manier

  2. Nick zegt op 28 augustus 2020 om 17:59:

    Over het algemeen vind ik de binnenkant van mijn wielkasten ook erg smerig. Ik raak liever mijn autoradio aan…

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken